Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. Rör ut majsstärkelsen i vattnet (lika delar vatten som majsstärkelse) och rör ner i den sjudande grytan
Hacka koriandern och blanda med övrigt, kör med mixerstav till fin sås. 800 gram lammkotletter. eller 4 kotletter av Ibericogris. Lägg lammeteller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader. 800 gram lammkotletter
Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli. Smaka av med salt och peppar och red av den med lite såsredning om du vill ha den tjockare
Bryner man vitlöken först, så blir den mild och får en god, nötaktig smak. Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Den här korvgrytaneller soppan är så otroligt god och lätt att tillaga, och det fungerar med de ingredienser som kylskåpet erbjuder
När jag har köttfondue låter jag köttbitarna marinera i olja och kryddor (t ex rivet limeskal till kyckling, hackad rosmarin till fläskkött och timjan till nötkött) några timmar innan middagen
Skär spjället mellan revbenen i lagom stora bitar, serveras varma eller kalla. För mig är det själklart med revbensspjäll avlamm till jul eftersom jag och min familj föder upp lamm (naturbetat & ekologiskt uppfött) på Onsby Gård utanför Uppsala
ca 0,75 kg grytbitar avlamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Du kan servera nu eller ännu hellre låta grytan vila tills nästa dag. Malet kött från lammeller får. Det här är en enkel och snabb gryta från Armenien med malet lammkött, zucchini och tomater
Bryn köttet och lägg över i en gryta och spar stekskyn. Späd på med vattnet,olivoljan, buljongen och övriga kryddor och låt puttra i ca 2 timmar och red av såsen mot slutet. 1 ½ kg lammkött (kok kött)
när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.