Igår rostade jag lantbröd med avokadoröra och kokt ägg på och idag blev det lantbröd med ost, skinka och paprika och så en kesoröra med mosad banan, russin och solroskärnor
Ha i spenaten och nässlorna och låt puttra ihop medlöken under ett par minuter. Smält smör i en kastrull, pressa i vitlökoch ha i hackad lökoch sambal oelek
Klyv, kärna ut och gröp ur pumpan med sked. Kläm ut lökochvitlök. Koka upp fond och vatten. Rör ner i pumpapuren och smaka av med pressad citron, flingsalt och svartpeppar
Lägg upp en hög pasta på varje tallrik. Men, här förfars ingen mat, så rödbetorna åkte in i ugnen tillsammans medlökoch morötter samt rikligt med finhackad vitlök i någon timme
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Jag vet att det är lite glest medinlägg men det finns alltid en förklaring. Broccolin blir rostadoch får en helt annan smak än om du kokar den, mycket godare smak då ska tilläggas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.