Musselbuljong. GÖR GÄRNA SÅ HÄR. Rotfruktragú. Skala och skär rotfrukterna i stavar/klyftor. Potatisen kan gärna ha skalet kvar, skrubba rent den ordentligt och skär i klyftor
2 msk musselbuljong. 2 msk musselbuljong. Blåmusslor i en ny tapas variant. Som vanligt inhandlades det hela på Ek’s Fisk i Jönköping och var i grytan inom ett par timmar
Lägg upp jordärtskockor, jordärtskockspuré, grapen, musslor, dillkvistar och fisk på tallrikar och stavmixa sist musselbuljongen till ett skum som du slår över rätten i serveringsögonblicket
Rör ner smöret i musselbuljongen och smaksätt med peppar och eventuellt lite salt. Skaldjuren är som bäst när det är kallt i havet, så det gäller att passa på att njuta av dem
För att lyckas med såsen använder jag mig av musselbuljongen som är stommen i grytan. Häll i grädde, mjölk, curry, morötter och purjolök i musselbuljongen
På menyn finns tex storsäljaren Krispig fisk med Lisapotatis och dipp, Fiskgryta med blåmusselbuljong, Kräftor i surdegsbröd, Sallad med varmrökt lax och Kalixlöjrom med Lisapotatis rödlök creme fraiche och bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.