Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick tillfiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås tillfisk, faktiskt
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Lyft kastrullen från värmen och tillsätt vetemjöl och. Det går även att byta ut till annan vit fisk. Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng
Tillsätt på slutet färskpressad citron efter smak men koka inget mer det kan bli beskt. Tillsättfiskbuljongtärningen i kastrullen och värm upp under vispning
Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Huruvida den här ljuvliga såsen har något att göra med den grymma och oerhört räliga valfångsten låter vi vara osagt, men vi hoppas inte det och hoppas inte heller att det avskräcker er från att laga till och smaka den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.