Skala och skiva lök och vitlök, dela tomaterna (om dom är stora) och strimla chilin. Fräs lök, tomater, oliver, vitlök, och chili i olivolja i en bred låg kastrull
Låt spaghettin koka i spadet tills den är “al dente”. 400 g spaghetti. 1 kg vongolemusslor (eller hjärtmusslor). 400 g spaghetti 1 kg vongolemusslor (eller hjärtmusslor) vatten salt 2 msk vatten 4 msk vitt vin 4 msk olivolja 2 klyftor vitlök, lätt krossade 8 stjälkar bladpersilja 1 msk smör havssalt svartpeppar 1,5 msk bladpersilja, hackad bladpersilja, att garnera med
Färska små hjärtmusslor, vongole på italienska, som ångas i vitt vin med olivolja och vitlök och blandas med nykokt pasta med det rätta al dente-bettet
eller vongolemusslor. 500 g spaghetti. Kontrollera så att alla musslor är stängda. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken och de som inte sluter sig då slängs
Undertiden som spaghettin kokar så hinner du klart med vongolesåsen. Koka spaghettin. Har du svårt att hitta färska vongolemusslor så finns det alternativ
En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
Koka spaghettin i en stor kastrull med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. • 450 g spaghetti• havssalt och nymalen svartpeppar• olivolja, extra virgin• 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade• 1–2 torkade röda chili, smulade• 400 g skalade räkor eller scampi• 1 litet glas vitt vin• 2 rågade msk tomatpuré (eller 6 mixade soltorkade tomater)• 1 citron (rivet skal och saft)• 2 nävar rucola, grovhackadGör så här. 450 g spaghetti
1500 g bronsvalsad spaghetti. 15 l vatten, till pasta 35 g salt, till pastavatten 400 g kycklinglårfilé 3 msk smör, till stekning 3 msk olivolja, till stekning 1 dl salviablad 6 klyftor vitlök, tunt skivade 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 50 g smör 1 ekologisk citron, zest och 2 msk saft 500 g bronsvalsad spaghetti 100 g parmesan, fint rivenKoka upp pastavatten med salt
4 port bandspaghetti. 14 port bandspaghetti 2 dl buljong tex grönsaks- eller kycklingbuljong 2 dl creme fraiche 2 dl riven ost 200 g rökt skinka eller kassler 1 krm persilja salt peppar 1 pressad vitlöksklyftaKoka pastan enligt anvisning på förpackningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.