Arancini diriso - risotto balls stuffed with mozzarella. Det finns mer eller mindre traditionella versioner av arancini, och jag vågar inte alls kalla min version traditionell eftersom jag då troligen får hela sicilianska matmaffian efter mig
Biscotti al confetto - Come ti riciclo i confetti. Aggiungere nella ciotola il riso soffiato e mescolare con una spatola fino a cospargere tutto il riso con la crema di cioccolato
Arancini diriso - risottobollar fyllda med ost. Istället för att värma upp dina tråkiga rester i micron - något som vi alla vet är lika med en middag som är exakt noll procent rolig - så försök komma på sätt att förädla och förvandla resterna
Minestradi verdure är en Minestronevariant vi blev nyfikna på. Innan du börjar, tänk på att de vita bönorna ska blötläggas 8-10 timmar. Minestradi verdure till 5-6 portioner 1 dl torkade små vita bönor 150 g bacon 1 gul lök 1 vitlöksklyfta smör 1 msk tomatpuré 3 potatisar 3 morötter 1 zuccini 1 liten purjolök eller några salladslökar 2 stjälkar blekselleri 3 tomater (Passa på använda rotfruktsrester som finns hemma. ) 1,5 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 3 msk finhackad persilja 1/2 tsk torkad rosmarin 2 dl risoni (pasta) salt peppar riven parmesan Blötlägg bönorna enligt anvisningarna på paketet. Det tar ca 8-10 timmar i blötläggning + 20 minuters koktid (30 minuter för att de ska bli helt färdiga). Skriv ut receptet med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) 5-6 portioner. 2 dl risoni. ca 8-10 timmar
Häll smeten i en smord och bröad pajform, 30 cm i diameter. Det här är en klassisk italiensk ”torta” det vill säga en mjuk pajliknande efterrätt, fast utan pajskal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Torta diriso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.