Arancinidiriso - risotto balls stuffed with mozzarella. Det finns mer eller mindre traditionella versioner av arancini, och jag vågar inte alls kalla min version traditionell eftersom jag då troligen får hela sicilianska matmaffian efter mig
Häll smeten i en smord och bröad pajform, 30 cm i diameter. Det här är en klassisk italiensk ”torta” det vill säga en mjuk pajliknande efterrätt, fast utan pajskal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Torta diriso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
Risblandning. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken genomskinlig i en kastrull med olja. Lägg i riset och fräs någon minut utan att det får färg
Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
I förra Buffé var det ett recept på en variant av Porchetta di fano. Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.