Arancini diriso - risotto balls stuffed with mozzarella. Det finns mer eller mindre traditionella versioner av arancini, och jag vågar inte alls kalla min version traditionell eftersom jag då troligen får hela sicilianska matmaffian efter mig
Arancini diriso - risottobollar fyllda med ost. Istället för att värma upp dina tråkiga rester i micron - något som vi alla vet är lika med en middag som är exakt noll procent rolig - så försök komma på sätt att förädla och förvandla resterna
Häll smeten i en smord och bröad pajform, 30 cm i diameter. Det här är en klassisk italiensk ”torta” det vill säga en mjuk pajliknande efterrätt, fast utan pajskal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Torta diriso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.