riset måste täckas 7-8 cm med vatten. Under tiden kan man göra i ordning kycklingen, skär filéerna i 2-3 cm stora bitar. skala löken och skär det i små bitar, stek den i 2 msk olja tills den blir mjuk, rör i gurkmeja och stek 20-30 sekunder innan du lägger i kycklingen. Lägg undan från plattan och koka upp ca 2 liter vatten med 1,5 msk salt i en gryta(helst teflon), häll i riset och koka upp, låt kokas i 3-4 minuter
Inlägget Sabzi polo mahi- Persiskt örtris med fisk dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Jag serverar min sabzi polo med persisk tsatsiki och persisk sallad
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
En läcker potatis- och kycklingsallad…. Längst fram ses ett räkris med massor av härliga örter… En saffransgul rislåda med yoghurtmarinerad kyckling,  lite längre bort Kofte med currysås… Tahchin på Mitras vis kycklingfileér curry lök vatten yoghurt äggulor 1
Yoghurten med gurka och mynta kallas mast-o-khiar. Om man inte har någon sådan butik nära kan man använda citron- eller limejuice från 1 frukt istället för 2 torkade limefrukter, och 1tsk malda bockhornsklöverfrön istället för torkad bockhornsklöverblad. 3-4 personer. 400g putsat och tärnat kött (nöt- eller lamm). 3-4 personer. 400g putsat och tärnat kött (nöt- eller lamm)
Det finns speciella nasi-gorengkryddor, som också passar bra. Det här räcker till 2 - 3 personer beroende på hunger och omfång. 2 - 3 tsk afrikansk riskrydda - börja med den mindre mängden1 stor, skalad och hackad vitlöksklyftaca 3 msk rapsoljaca 350 - 375 g färdigkokt kallt risca 75 g frysta ärtor100 g spetspaprika - vanlig går också bra400 g oskalade räkor½ påse babyspenat eller ruccola2 msk hackad persiljalite Himalayasalt från kvarnTina och skala räkorna om de varit frysta. 2 - 3 tsk. ca 350 - 375 g färdigkokt
Annars kan man få tag i det i butiker med persiskt sortiment. Valnötterna blir annorlunda när det fått stå och puttra i 2-3h, den där lite bittra smaken de kan ha försvinner. 2-3 personer. 3-4dl soja- eller quornbitar, eller 3-6 kycklinglår. 1-2msk socker. 2-4dl vatten. Fräs valnötter i en gryta, tillsätt granatäppelsirap och 2dl vatten och låt puttra under lock i 30-40min. 2-3 personer. 3-4dl soja- eller quornbitar, eller 3-6 kycklinglår 1dl granatäppelsirap. 1-2msk socker. 2-4dl vatten
TweetE-post. Fluffigt persiskt ris med en gyllene krispig tadigbotten. 6-8 portioner. Rör om och låt koka i ca 3-5 min. Smörj botten av en gryta med ca 1-2 msk olja. Gör 4-5 gropar i riset. Täck med locket, sänk värmen och låt riset ångas långsamt på medelvärme i ca 45-60 min. Kurdiskt, Persiskt, Ris, VegetarisktWith 0 comments 29/01/2017 6-8 portioner. Täck med locket, sänk värmen och låt riset ångas långsamt på medelvärme i ca 45-60 min Stäng av värmen och låt riset stå och svalna i 10 min Vid servering kan du lägga ett fat på grytan och försiktigt vända grytan upp och ner s¨riset vänds ner i fatet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.