Här kommer recept på matmuffins. Idag är det återigen Pers tur att dela med sig av ett recept. Just nu har jag mycket gott på lut, så förhoppningsvis kanske jag lyckas inspirera till en och annan stund i köket framöver
En av godsakerna på bordet var matmuffins som vi åt med kallrökt lax och en citronsås, så gott så. Då har påsken officiellt börjat idag, kanske har några av er gett er iväg till Blåkulla för lite festligheter
Jag tycker det är himla bra när man kan ta något halvnyttigt, mättande och få det att smaka kaka. Så jag testade att smaksätta en engelsk sconesdeg med puréad morot, citron och vallmo och baka dem i muffinsformar
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformar i papp på en plåt. Det går också att lägga i bullformar i muffinsplåten vilket jag gjort på bilderna
Smörj en muffinsplåt eller ställ muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt ägg, olja, fil och arbeta snabbt ihop till en deg
Sätt ugnen på 225°. Skär fetaosten i kuber och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda majsmjöl, bovetemjöl, sojamjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, socker, örter och riven ost i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk och olja, och blanda ner i de torra ingredienserna
Matmuffins är perfekt picknickmat eller allmänt att ha med som matlåda eller snax. Matmuffins. Anders ska klättra hela dagen idag o gjorde dessa att ta med sig, sen gjorde han lite extra till mig o Monica som softar på båten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.