Här kommer recept på matmuffins. Idag är det återigen Pers tur att dela med sig av ett recept. Just nu har jag mycket gott på lut, så förhoppningsvis kanske jag lyckas inspirera till en och annan stund i köket framöver
Stek kycklingen till den är genomstekt och krydda den med svartpeppar, vitlökssalt och grillkrydda. Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
Det går att använda muffinsformar i papper också, men de är svåra att få av matmuffinsarna. * Stek bacontärningarnaoch pressa vitlöken och låt den steka med
Smält smöret och blanda med olivolja, pressa i vitlök. Servera med ruccola. Halvera baconen på längden, vik över och lägg i varannan ”ficka” i potatisen
Blanda ihop svampen med smulad getost, baconoch strimlade soltorkade tomater. Vi har rätt mycket torkad blandsvamp i våra gömmor och varför inte göra en svamppaj medMedelhavs-touch
Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper. Skiva osten och skär baconet i mindre bitar. Lägg dem i ett durkslag och krama försiktigt ur så mycket vätska som möjligt
Här har jag valt min favoritost, chévre, tillsammans med ett baconmed lite mindre fett. Stryk på ett tunt lager tomatsås, smula över de två ostsorterna, lägg på baconskivoroch ringla över örtoljan
Skala dem sedan med en kniv och dela i klyftor. Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka. Stek baconbitarna lite knaprigt och strö över dem och osten i små bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.