Till vår släktträff i helgen bjöd vi på grillat så här i slutklämmen av sommaren. Till det grillade köttet gjorde jag en härlig potatissallad av färsk potatis med citron, vitlök och honungsdressing, mangosalsa med sting och till efterrätt - blåbärspaj och äppelkaka med glass
Pure eller mos är nog mitt favorit tillbehör. Finns så många varianter att man aldrig kan tröttna. Första gången jag testade på kroärtskocka och det är nog nära att konkurrera med min favorit jordärtskockan
Förätit dig på hommus. Trött på baba ganoush. Prova då denna superenkla och lyxiga kronärtskockspurén. Perfekt på mackan, till pastan, att dippa grönsaker i, som tapas eller varför inte på pizzan istället för tomatsås
1. Kärna ur chilin och skala vitlöken, finhacka och fräs i en kastrull tillsammans med smöret. 2. Häll över chilin och vitlöken i en kastrull och tillsätt grädde och majs, låt sjuda ca 10 min
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda lantbrödsmix (uteslut medföljande jäst), bakpulver och tacokrydda. Tillsätt matfettet och hacka samman allt till en smulig massa