Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
1 l maskrosblommor, utan skaft. 11,6 l vatten. 19 dl socker. 12 citroner, saften. 11 l maskrosblommor, utan skaft 1,6 l vatten 9 dl socker 2 citroner, saftenKoka upp vatten och socker i en stor kastrull med lock
Något som väckte min nyfikenhet den gången var maskrosmarmelad och idag har jag tillrett mig själv en sats marmelad som smakar friskt av blommig citrus
För efter att jag hade varit ute och fotat maskrosängar och rapsfält lyssnade jag på P1 där någon kläckte ur sig att man faktiskt kan göra maskrosmarmelad
Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen. Låt dra i ca 20 minuter. Häll blomblad och vatten i en nätsil, placerad över en tjockbottnad kastrull
Maskrosblad, Maskrosmarmelad 5 dl maskrosblommor. Läskande och god marmelad som ger sommarsmak och passar bra på rostat bröd i synnerhet under sommaren
Till detta åt vi en jättegod åländsk ost med maskrosmarmelad och en kryddig ölkorv. När jag befinner mig i ett nytt land eller på annan ort tycker jag att det riktigt kul att pröva de lokala specialiteterna och råvarorna
)Maskrosmarmelad200 g äpplen (ca 2 st) gärna lite omognasaft och skal av 1 citron (bara det gula på skalet)250 g utslagna maskrosblommorvatten så det precis täcker allt (ca 5 dl)1 kvist rosmarin1 tsk vaniljessens5 dl syltsockerBörja med att rensa maskrosblommorna, det är bara de gula blombladen som ska med
Jag är faktiskt lite sugen på maskrosmarmelad. Som jag har längtat efter den här. Systrarna bakom The Cookbook Café har gjort det igen och kommer nu med Sommarens Söta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.