Sylt, marmelad, chutney...

Sylt, marmelad, chutney...

  • 14 Recept
Hjortronsylt

Hjortronsylt

syltsocker. 1hjortronVarva bär och socker i en kastrull, låt stå 1 timme. Sjud försiktigt 5 minuter, häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt
Hjortronsylt

Hjortronsylt

Lägg hjortronen i en gryta och tillsätt vattnet. Koka upp och låt massan sjuda. Tillsätt sockret och rör om tills sockret smält
Picklad rödkål

Picklad rödkål

I stället för att servera kokt rödkål väljer jag i år en fräschare variant. Jag picklar rödkålen med lite rödlök och äpple
Enkelt äppelmos

Enkelt äppelmos

Ingredienser Portioner. 5 dl 1 kg äpplen 1/2 dl vatten 1/2 dl socker Lägg till i inköpslistan
Inlagd gurka på mormors vis.

Inlagd gurka på mormors vis.

Mormor gjorde den, min mamma gör den och jag lika så. Här kommer recept på inlagd gurka som är mums till kålpuddingen
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Supergott, enkelt och passar till väldigt mycket. De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Ett gott tillbehör till många rätter, kanske allra bäst till kött och rätter med asiatisk touch. Lök i en 1-2-3-lag helt enkelt
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Plommon Marmelad

Plommon Marmelad

Nu är det dax att förvandla höstens plommonskörd till en ljuvlig marmelad. Fantastiskt till morgonmackan eller till ostbrickan