Något som väckte min nyfikenhet den gången var maskrosmarmelad och idag har jag tillrett mig själv en sats marmelad som smakar friskt av blommig citrus
För efter att jag hade varit ute och fotat maskrosängar och rapsfält lyssnade jag på P1 där någon kläckte ur sig att man faktiskt kan göra maskrosmarmelad
Om man inte orkar plocka svamp själv kan man alltid skicka ut sina syrror i skogen. Min lillasyster, även kallad Tage alternativt Kerstin, egentligen heter hon Linn, har ett recept på soppa på torkade trattkantareller
Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen. Låt dra i ca 20 minuter. Häll blomblad och vatten i en nätsil, placerad över en tjockbottnad kastrull
Lördagen den 11 augusti 2012. När jag fick frågan från min syster om jag kunde tänka mig att göra deras bröllopstårta var det med blandade känslor jag tackade ja
. Min systers mumsiga midsommartårta var mycket riktigt som många gissade från tidningen Buffé. Den verkar vara 2012 års midsommarskapelse för jag vet inte på hur många bloggar jag såg den under midsommar
Maskrosblad, Maskrosmarmelad 5 dl maskrosblommor. Läskande och god marmelad som ger sommarsmak och passar bra på rostat bröd i synnerhet under sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.