11 gul
lök 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 burk tomater 1 tsk socker Salt, peppar ½ tsk basilika ½ tsk oregano 1 lagerblad 2 msk tomatpuré ½ buljongtärning 2-3 msk chilisåsHacka lök och vitlök och fräs i oljan så det mjuknar. Blanda lökfräset med alla övriga ingredienser i en kastrull och låt puttra i 15-20 minuter.
Att göra sin egen tomatsås o pizzadeg till sin pizza är helt värt, både godare o utan tillsatser. Det finns typ inge godare än hemlagad pizza -utmaningen är ju som sagt att få samma krispighet som riktiga pizzabagare
Häll av vattnet och servera till tomatsåsen. Skölj och skär ett kryss i tomaternas skal. Skålla dem i kokande vatten, 30 sekunder, tills skalet börjar lossa vid krysset
Lägg tomatsås i botten på ugnssäker form. Lägg lasagneplattor på tomatsåsen. Låt tomatsåsen puttra ca 30 minuter. Lägg därefter på ett lager till med lasagneplattor och bred på resten av tomatsåsen och häll på 1 dl mjölk
När jag var yngre hade jag svårt för tomatsåser. Efter att ha börjat låta tomaterna koka tillräckligt länge har till och med en tomatskeptiker som jag börjat gilla tomatsås, men den måste (enligt min smak) fortfarande balanseras upp av något sött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.