Nilehs Fiskbok

Nilehs Fiskbok

Att röka lax

Att röka lax

på hemmaplan är inte alls svårt, ska ni veta. Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts

Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 250 gram laxfilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 tsk olivolja Avokadokräm 1 st avokado(s) 0,5 kruka(or) färsk persilja 0,5 st lime 0,5 klyfta(or) vitlök 25 gram parmesanost 0,5 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 150 gram haricots verts , färska 0,5 st röd lök 1 klyfta(or) vitlök 2 tsk olivolja 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Svamp- och baconöverbakad laxfilé

Svamp- och baconöverbakad laxfilé

600 g laxfilé. 1½ msk smör till formen. 1½ tsk salt. 11 burk kantareller (110 g). 11 liten gul lök. 1½ msk smör
Recept: shrimp rolls

Recept: shrimp rolls

När jag semestrade i Cape Cod för några år sedan åt jag hummer och ostron varje dag. Som ni kanske vet älskar jag skaldjur och där vid kusten finns det skaldjur i överflöd
Panerad rödspätta med remoulad

Panerad rödspätta med remoulad

Remoulad. Blanda majonnäs med curry, hackad lök och ättiksgurka, dill och smaksätt med lite citron och salt
Tomatsås med tonfisk

Tomatsås med tonfisk

Här är en av barnens favoriter, en söt tomatsås med tonfisk. Riktig comfort food. Detta är inte från Artusis bok, utan en rätt som vi lärt oss av våra vänner familjen Bocciarelli
Fiskburgare med tartarsås

Fiskburgare med tartarsås

Ingredienser. 200 g vit fisk. 200 g lax. 1 ägg. 1 hackad gul lök. 4 hackade vårlökar. 2 msk hackad dill. skal och saft av ½ citron
Förrätt och varmrätt från havet

Förrätt och varmrätt från havet

Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén från och med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Grillad laxsida med färskpotatis och örtsås

Grillad laxsida med färskpotatis och örtsås

Helgrillad lax med färskpotatis och örtsås, detta var vår huvudrätt på påskafton. Hur man grillar lax har jag visat många gånger här på bloggen tex HÄR och HÄR