Våren väcker inte bara härliga sommarkänslor utan också en längtan efter grillad mat. Blanda ihop alla ingredienserna för marinaden i fryspåse och lägg även i kycklingfiléerna
Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Salta och peppra kycklingfiléerna. 4 kycklingfiléer. Skiva kycklingfiléerna mot fibrerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik
MarineradKycklingfilé i ugn(4-6 personer) Ingredienser 1 kg kycklingfilé (ca 8 filéer) eller fläskfilé5 dl grädde Marinaden. Ställ in formen med marinaden i 225 grader ca 25-30 min om det är kycklingfilé och 45 min om det är fläskfilé. 1 kg kycklingfilé
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Nötytterfilé eller motsvarande fläskytterfilé är styckningsdetaljer som lämpar sig ypperligt att helsteka eller grilla
Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade och grillade potatisen. Marinerade och grillade potatisskivor 4-5 port8-10 potatisar, våra vägde 1,7 kilo till 5 vuxna½ citron, pressad1 pressad vitlöksklyfta1 dl olivolja1 tsk finhackad röd chili (eller sambal oelek)Skölj av potatisen och koka den oskalad i 10 minuter. Marinerade och grillade potatisskivor 4-5 port
Salta och peppra kycklingfiléerna. Skiva kycklingfiléerna mot fibrerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik. 4 kycklingfiléer
) men häromdagen kom dottern och hade förslag på en rätt hon sett någon göra på YouTube, och visst det kunde vi ju testa, nämligen pestofyllda kycklingfiléer
Här serveras den med marineradkycklingfilé, nudlar och thailändsk gurksallad. 1 kycklingfilé per person beräknar jag. 1 kycklingfilé per person beräknar jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.