Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade och grilladepotatisen. Eftersom köttet tog all plats på grillen så fick potatisskivorna landa i ugnen för att få färg
Flankstek är bland det godaste köttet som finns att grilla. Rostad färskpotatis. Gör några snitt, tvärs emot fibrerna i flanksteken (annars kan den krulla sig när du grillar den)
Låt det marineras medans sås och potatis förbereds. Smashad potatis. Lägg den kokta potatisen på bakplåtsklädd plåt och dunka till potatisen med typ mortelstöten
M&M. Kraschadpotatis. Lägg potatisarna på en bit ugnsfolie och tryck till dem lätt. Hinner inte skriva så mycket mera, M&M pockar på uppmärksamhet, det är bäst att gå ut och leka
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marineradgrillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Tvätta och skär potatisen i halvor. Lägg potatisen i en bunke och ringla över oljan. Lägg kycklingen på ena halvan av den förvärmda plåten och lägg potatisen på den andra halvan
Flankstek är ett större, tunt köttstycke av nöt. Snitta flanksteken lite tvärs över. Grilladflankstek och asiatisk nudelsallad 4 port. 1 flankstek. Grilladflankstek och asiatisk nudelsallad 4 port. 1 flankstek
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschadpotatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Om man vill kan man även lyxa till det med en bearnaise och varför inte lite färskpotatis. Som tillbehör kan vi varmt rekommendera grillad majs, paprika, vårlök, champinjoner och haloumi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.