Förra helgen provade jag ett urklippt recept som väntat länge. Jag hade tänkt fira bloggens födelsedag 15 februari med utlottning av fina ovanliga fröer, men det får bli nu under helgen istället
Receptet då på fläskfilén. Som ett snällt Narnia och det enda jag egentligen önskar mig är en ledig dag till som jag bara kunde strosa i skogen i det vackra vita
Linda in de heta filéerna i ugnsfolie och låt dem svalna under tiden du rör ihop dressingen (fläskfilén lagas färdigt i folien och blir mycket mör och saftig)
Marinera några timmar i kylen, helst över natten. Låt marinera i kylen några timmar, men gärna längre. Blanda ingrediensena till marinad 1. Stek mitt i ugnen tills termometern visar 70 grader. Blanda ingredienserna till marinad 2
Dessutom är båda sorterna rättvisemärkta, vilket ger de små kakaoproducenterna i tredje världen möjlighet till vettigt betalt och drägliga arbetsförhållanden
Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg
Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek i ugn på 175º tills innertemperaturen är 65º. Täck fatet med plastfolie och låt köttet marinera i kylen i ca 2 timmar eller över natten. 12 st marinerade soltorkade tomater
Stick in en köttermometer och tillaga i ugnen på 175º tills temperaturen är 65º, ca 25 minuter. Täck fatet med plastfolie och låt köttet marinera i kylen i ca 2 timmar eller över natten. 12 st marinerade soltorkade tomater
Nedräkning tillhelgen. Häll över kycklingen dela tomaterna och lägg dit, riv över en god ost och gratinera i cirka 15 minuter eller tills osten har fått vacker färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.