Hittade två franska kycklingar i min matbutik och slog till direkt. Även om jag normalt sett eftersträvar lokalproducerat är just svensk kyckling oftast extremt trist
Här kommer mitt recept på den helstektakycklingen á Jamie Oliver som jag lovade er. Den är verkligen hur god som helst och det bästa av allt är att den inte blir torr eftersom man stoppar in ett smaksatt smör under bröstskinnet och på låren som öser kycklingen under tillagningen
Jag var ganska snabb på att bryta mitt löfte om att inte köpa hem mer kött eller kyckling. Men om man handlar efter jobbet och det då finns bra erbjudande på färsk svensk kyckling OCH man inte tagit upp något från frysen
Helstekt kyckling i ugn är en festlig vardagsrätt, lättlagad och sköter sig själv i ugnen. Jag kryddar min kyckling med en riktigt god marinad och låter den stå några timmar innan tillagning, gärna i kylen över natten
En god och saftig helstekt kyckling med gyllenbrunt krispigt skinn. Serveras till exempel med ungsrostade rotsaker som med fördel kan göras tillsammans med kycklingen
Blanda ihop vitlök, citron, salt och peppar i oljan och gnid in i kycklingen. Mixa brödet, spansk peppar, rostad paprika, vinäger, äggulor och kycklingfond
Ugnsstekt kyckling. Tvätta kycklingen invändigt och torka med ett hushållspapper. Peta in smöret under skinnet runt om hela kycklingen, spara lite av smöret till senare
Ta ur kycklingen och kolla så det inte ligger något kvar i kycklingen. Skölj kycklingen utvändigt och invändigt samt torka den någorlunda torr med hushållspapper
Jag har inte tillagat hel kyckling i gryta tidigare. Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.