Mjöla eventuellt bakbordet med lite majsmjöl om det behövs. Glutenfria majstortillas (ca 8 st). Stek tortillabröden i en torr stekpanna på medelstark värme tills de börjar få färg, ca 1 minut per sida. Glutenfria majstortillas (ca 8 st)
Toppas med mycket smaker med sting i. Lägg på galler under en handduk medans alla blir klara. Går att frysa men som allra godast att äta direkt medans dom är ljumna
Fräs köttet, löken och vitlöken med oljan. Rör Yoghurten i stuvningen, smaka av med salt och ev. Servera omedelbartmed en fräsch sallad och nybakat bröd
Låt löken svettas med kycklingen. Fyll på med lite vätska vid behov. Ät gärna med endast nybakat bröd. Oliver med kärna tycker jag generellt är godare, och här hade jag lite kalamataoliver hemma och det var de som fick följa med
Nu var det tyvärr ett tag sedan vi gjorde egna majstortillas, men pressen vi köpte i somras står på en lämplig, synlig plats i köket och påminner mig varje dag om hur goda hemmagjorda majstortillas blir
Kyl ner med kallt vatten och låt rinna av i durkslag. Stek filéerna med snittytan upp först, i mkt het gjutjärnspanna tilllsammans med en klick smör så de får en fin och jämn yta
Servera gärna med ”saltbakad småpotatis”. 2 kycklingar, 400 gr körsbärstomater, 1 dl svarta oliver, 2 dl rött mustigt vin, 1 klyfta vitlök, 2 morötter, 1 msk torkad rosmarin, ½ msk torkad timjan, (ta färska kryddor om du vill men öka då mängden betydligt och lägg inte i dem förrän på slutet), salt (var försiktig med saltet för sardellerna är salta), peppar, 25 gr sardeller, 4 lagerblad, kycklingbuljongtärning
Kryddar kycklinfgen efter smak med salt, peppar, rosmarin eller andra örtkryddor. Bind upp fågeln medmed kraftig tråd och lägg den i terra cottaformen,
Ta upp kycklingbitarna och torka dem lätt med hushållspapper, spara marinaden. Värm lite olja i en stekpanna, lägg i löken, den skall inte ta färg, utan bara bli mjuk, lägg i den hackade vitlöken och låt den steka med ett par minuter
media. Versare un filo d’olio in un’ampia padella e adagiare i filetti di pollo. media. 500g di petto di pollo tagliato a fette. Rosolare i filetti di pollo 2 minuti per lato ad una fiamma media. Versare la crema sul pollo e continuare la cottura per altri 5-6 minuti ( in base allo spessore della carne) rivoltando di tanto in tanto la carne. 5m 500g di petto di pollo tagliato a fette
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.