(2-3 port). 30 gram smör. 3 msk riven parmesan. 3. 2-3 port. 30 gram smör. 3 msk riven parmesan. Polenta är lika lätt att göra som vanlig gröt, men den kräver samma uppmärksamhet som risottto - det vill säga att du vaktar den och rör om då och då
Vilken härlig söndag det blev denna första junidag. 3 kokta, skivade ägg. 3 kokta, skivade ägg. ). Jag har dock varit gruvligt trött efter två, stundtals vakna, nätter med krasslig Alva
Förra veckan bestämde jag mig för att ha en dag i veckan när jag äter vegetariskt. Det ger mig möjlighet att vidga mina vyer i köket, det är bra för miljön och det är bra för min kropp
Måndag och ledig, började med ett besök hos barnmorskan och allt var bra. 43 /. 3/4 dl lönnsirap. 3/4 dl kakao av god kvalitet. 3/4 dl lönnsirap. 3/4 dl kakao av god kvalitet
Men på en höft för 3-4 port. Skala och riv ca 3 morötter, 1 liten gul lök, 2 palsternackor. Blanda med 2-3 ägg, ca 1/2 dl matgrädde, salt, svartpeppar och lite mjöl för att binda ihop
Denna vecka inföll den vegetariska middagen på en onsdag – jag gjorde kikärtsbiffar. Som ni kan se på bilden blev det dock mer ”kikärtsbollar”, men det låter inte lika aptitretande tycker jag
3 st avocadoca 5 dl vatten1 buljongtärning2 dl matlagningsgrädderöd lökstenbitsromcreme fraichesalt och peppar Koka upp vattnet med buljongen. 3 st avocado
Soppa igen, ovanligt va. Nu var det i alla fall dax för att prova på bondbönorna. Hittade några på torget i byn här om dagen, och idag, på självaste nationaldagen fick dom åka ner i kastrullen
På måndagar brukar det ofta passa bra med något snabblagat och då funkar vegetarisk mat bra för mig. Idag blev det en tvist på svensk husmanskost där de älskade plättarna fick möta baljväxterna för en mättande klassiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.