De ugnsbakade körsbärstomaterna gör jag en sats av då och då, och använder till allt möjligt, som tillbehör både till kött, fisk och vegetariska rätter, eller i pajer och pastarätter
Skär ner tomaterna i småbitar och ha i dem i stekpannan, krydda med salt och peppar. Den här saknade lite kryddor, men dem kanske rann ut tillsammans med äggstanningen genom pajformen, vad vet jag
Denna gången testade jag något nytt med skaldjur. Ta fram tomaterna under tiden och dela dem i fyra delar, gör detta i en bunke så att tomatsaften inte hamnar över hela köket
Idag blir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tiden med lite olika fyllningar. Jag använde mina egengjorda ugnsbakade tomater i fyllningen, men du kan också använda färska, halverade och lätt urkramade körsbärstomater om du hellre önskar det
Den blev lite grekiskinspirerad med bla fetaost, oliver och soltorkade tomater. Jag och Marko var barnfria och då passade vi på att fylla pajen med sånt som inte barnen gillar
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.