1 svartpepparPitabröd1.
Blanda 37-gradigt vatten med jäst. Tillsätt mjöl, honung och salt.2. Blanda i smöret mot slutet och låt sedan jäsa i 30 minuter. Kavla ut dubbelvik degen.3. Stansa rundlar. Låt jäsa upp lite och baka sedan av på 200 grader i ca 8 minuter.Gräddfilssås1. Låt gräddfilen rinna av medan du förbereder övriga ingredienser till såsen.2. Blanda sedan gräddfil med riven kålrabbi, rivet äpple och pressad vitlök. Smaka av med salt, svartpeppar.Fyllning1. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Stek på alla sidor för att ge köttet en yta. Lägg in i ugnen och ta ut då köttet har en innertemp på 54 grader.2. Stek champinjonerna (eller annan svamp) och jordärtskocka i lite olja. Stek ytterligare och avsluta med finhackad rödlök eller och rikligt med persilja.3. Skiva köttet tunt.ServeringArrangera kött, ruccola, gräddfil, jordärtskocka och svamp i pitabröden. Ät direkt.
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Lyxig kladdkaka. //Malin Lyxig kladdkaka. Mm, kakan var precis så god som den ser ut på bilden. Nougatsåsen hade jag kunnat ha med mig varje dag och trycka i mig när jag känner mig låg
Nåt som jag letat efter länge… Jag är ju galen i kebab när det gäller skräpmat. Hamburgare och pizza går helt bort om jag lyckas hitta en riktigt god kebab i pita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.