Ingredienser Portioner: 8 3 1/2 kg lutfisk 1 1/2 msk salt Vit sås 50 g smör 1/2 dl vetemjöl 8 dl mjölk 1 1/2 tsk salt 2 krm mald vitpeppar Senapssås 50 g smör 1/2 dl vetemjöl 8 dl mjölk 1 tsk salt 1 krm mald vitpeppar 2 msk fransk senap 1/2 msk Brun Farin Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken?
Ingredienser Portioner. 2 450 g amandinepotatis Ansjoviskräm 55 g ansjovis 1/2 ask färsk gräslök 1 dl crème fraiche peppar Torsk 250 g rimmad torskfilé 1 msk smör Grönsaker 1/2 förp babyplommontomater 1/2 påse machesallad Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ta upp den med en hålslev. Smaka av med senap, salt och svartpeppar. 1 Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. 5 kg lutfisk
För att få lite grovkornig touch på såsen till lutfisken blandade jag i både dijonsenap för senapssmaken och hela svarta senapsskorn för konsistensens skull
Servera lutfiskenmed såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Blanka av med 25 g margarin. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul
Ingredienser Portioner. 4 2 dl smetana 1 msk fransk grovkornig dijonsenap 1 msk riven pepparrot salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Visste du att… lutfisken behövs på julbordet, inte bara av traditionella skäl, utan för att den är alkalisk/basisk och därmed balanserar den övriga julmaten som är mer syrarik och fet
Börja med såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. Sjud lutfisken i lättsaltat vatten tills den är mjuk rakt igenom, ca 10–15 minuter. 1 kg urvattnad lutfisk. 1 kg urvattnad lutfisk 2 schalottenlökar 1 msk smör 100 g rökt sidfläsk, tärnat 2 dl frysta ärtor. Lutfisksås 5 dl mjölk 2 kryddpepparkorn 2 kryddnejlikor 2 msk smör 2 msk vetemjöl salt och peppar
För dig som gillar lutfisk finns en helt suverän förpackning frånLysekils som tillagas på nolltid i mikron, och som till och med visslar när den är klar – och som dessutom smakar precis som den lutfisk mormor lagade
Servera lutfiskenmed såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.