Lutfisk med skånsk senapssås
Milda.se
Milda.se

Lutfisk med skånsk senapssås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kg lutfisk
  • 3 tsk salt
  • 2 msk Senapsfrö
  • brunt
  • 3 msk vatten
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1/3 krm Vitpeppar
  • malen

Beskrivning

    Skölj lutfisken noga och lägg den i kallt vatten några timmar. Sätt ugnen på 225°C.

    Lägg lutfisken med skinnsidan neråt på ett fat med höga kanter. Strö över saltet. Täck med aluminiumfolie. Koka fisken i ugnen ca 45 minuter.

    Såsen: Krossa senapsfröna i en mixer eller mortel och låt dem svälla i vattnet till en senap.

    Rör ihop vetemjölet och matfettet i kastrull utan att det tar färg. Vispa i mjölken och rör till såsen tjocknar. Låt såsen koka sakta 3 minuter. Rör ner senapen och smaka av med salt och peppar. Blanka till sist av med en klick matfett.

    Ta ut lutfisken ur ugnen. Häll bort vätskan. Servera med nykokt potatis, gröna ärter och sås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.