1 Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. 5 kg lutfisk. 1 Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Fräs djupfrysta små gröna ärter, petits pois, i smör med hackad schalottenlök till lutfisken. Stek lättrimmat sidfläsk precis innan servering och bjud till lutfisken, liksom skirat smör, grovkrossad vitpeppar, kryddpeppar, svartpeppar och nykokt potatis
Blötlägg lutfisken i rikligt med kallt vatten i 1 dygn (all lutfisk blir vitare och fastare av den behandlingen). 2 kg lutfisk, skinn- och benfri. 2 kg lutfisk, skinn- och benfri 2 msk smör 1,5 msk salt aluminiumfolie
Ugnskokt lutfisk. Har lutfisken skinn ställer du med skinnet nedåt. Täck lutfisken med aluminiumfolie. Låt det inte lutfisken gå förlänge då smälter lutfisken bort
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Koka upp vin, vatten, buljongtärning och grädde. Koka utan lock 5-10 min. Tillsätt senap och koka ytterligare några minuter
2 kg lutfisk. 2 kg lutfisk 4 tsk salt kokt potatis gröna ärter skirat smör stött kryddpeppar. Lägg fisken i rikligt med kallt vatten i några timmar och anrätta den sen enligt anvisningar på förpackningen