1 pressade vitlöksklyfta. 1 msk limesaft. 1 dl crème fraiche. ½. ½. Dela och gröp ur avokadon. Mosa avokadon i en skål och tillsätt övriga ingredienser och blanda väl
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Och - hurra, jättegod. Det är smakligt och gott med ordentlig chokladsmak, som det blev med den 70%-iga chokladen, men vi har redan mängder av godis med mörk choklad till vårt gottebord. Erkas Perkas mörka chokladfudge1 burk sötad, kondenserad mjölk (375 g)25 g smör250 g mörk choklad (70 %), smält Värm mjölken med smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills smöret smält och mjölken börjat tjockna till en tjock kolasås. Bred ut massan i en lite form, den jag valde var ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. 1 burk sötad. ca 15 x
1 dl vispgrädde. 10 skumtomtar. 150 g vit choklad. 1 dl vispgrädde. 10 skumtomtar 150 g vit choklad. Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig
Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff. Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. 2 dl rött portvin2,5 dl vatten2,5 msk viltfond1 dl korintermaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader. låt sjuda i ca 10 min. 1 dl korinter. ca 10 min
0,5 + 1,5 dl vinglögg. 1 tsk kinesisk soja. 0,5 – 1 tsk sambal oelek. 1 msk maizena majsstärkelse. Häll i 0,5 dl vinglögg och låt marinera minst 1 timme. Rör i fond, 1,5 dl vinglögg, soja och sambal oelek. Koka ca 15 min. Låt koka 3-5 min. I dag biter det i kinderna, minus 21 grader. 1,5 dl vinglögg
1 dl vatten. 1 paket Philadelphia. Relaterade 35 skumtomtar 1 dl vatten. 1 paket Philadelphia. Igår åt vi en av de godaste juleskumskreationerna i hela kalendern
1 kg kalvkött med ben. 1 liter vatten + 1msk salt. 1 gul lök. 1 liten morot. 1 msk ättikssprit 12%. Tillsätt 1 msk salt per liter vatten. Låt koka upp och sjud under lock på svag värme i 1½-2 timmar eller tills köttet är mört. 1 kg kalvkött med ben. 1 liter vatten. 1msk salt. 1 gul lök. 1 liten morot
Den här salladen skulle säkert göra sig bra på julbordet som ett komplement till alla kött- och fiskrätter, så jag tror jag tar med en laddning ner till Skåne där vi ska fira jul
Vi brukar ha en massa sorters julgodis, men i år har vi bara gjort en variant - än så länge. Men dessa som gömmer sig bakom lucka nummer 20 är så lättgjorda så de ska jag nog göra redan i morgon. 4 Mars chokladbitar (à 51 g). 51 g
Gravad lax - grundrecept. Gravad lax - grundrecept. ca 1 kg benfri laxfilé med skinnet kvar. 1-2 tsk grovkrossad vitpeppar. ca 1 knippa dill. Gnid in köttsidorna av laxen med ca 1/3 av saltblandningen på varje bit. Låt ligga framme i rumstemperatur 1 timme innan den ställs in i kylskåpet. 2-3 msk grovmalen, extrakryddad senap. 3/4-1 msk rödvinsvinäger. ½-1 dl finhackad dill. 1-1½ dl neutral olja (raps, solros, majs). ca 1 kg benfri laxfilé med skinnet kvar. 1-2 tsk grovkrossad vitpeppar. ca 1 knippa dill
Kolapuffar med jordnötter, 25 st1 msk smör0,5 dl vispgrädde2 msk ljus sirap4 msk ljust muscovadosocker1 msk vanilj1 msk Bailys2 dl puffat ris1 dl salta jordnötterBlanda allt utom riset och jordnötterna i en tjockbottnad kastrull och sjud smeten 3-4 min på svag värme. I 2009 års adventskalender bloggade jag om rödkålsfräs med pinjenötter om den 17. 1 msk smör. 1 msk vanilj. 1 msk. 1 dl salta jordnötter
Jag måste erkänna att jag föredrar hallon- före lingonsmaken men Mamma tyckte det var riktigt gott med lingonens lite kärvare smak till den mjuka, milda saffransmaken
Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades. Här i mikrovariant, men vill man hellre göra större sats på en gång eller hellre kokar i kastrull så går det utmärkt, koka tills termometern visar ca 120 grader och knäcken klarar kulprovet. Microknäck - grundrecept ca 30-35 st. 1 dl strösocker. 1 dl ljus sirap. 1 dl kokosmjölk. Mikra ca 1 minut i taget och testa med kulprov mellan tills den klarar kulprovet. (I min mikro på 800W tar det knappt 10 min sammanlagt i tid inne i mikron). Rör ner 1 tsk pepparkakskrydda. Rör ner 2-3 droppar pepparmyntsolja/pepparmyntsarom i smeten, garnera med lite hackade polkagrisar ovanpå. Kokosknäck till vänster och pepparkaksknäck till höger ca 30-35 st. 1 dl strösocker. 1 dl ljus sirap. 1 dl kokosmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.