Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti. Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket
Pastamed aubergine, tomat och mozarella. Smaka av med salt och peppar. Det blev till att använda snabbredigeringen i iPhoto, för att ljusa upp denna pastarätt
Vänd ner din nykokta pasta som du kokat perfekt al dente, med ett visst tuggmotstånd i mitten. Jag har alltid älskat mangold och särskilt de här knippena med blandade vackra färger –
Koka pastan al dente i saltat vatten. Vi köpte hem en hel påse medbrysselkål vid ngt tillfälle och hade väl en tanke att då enbart koka dem och äta till något kött men varför inte testa något nytt
Här är den kokt först, eftersom jag tycker att den lätt kan bli lite seg och tråkig annars, och sedan blandad med både sardeller, vitlök, schalottenlök, citron och kapris till en alldeles underbar umami-stinn pastarätt som är väldigt lättlagad
500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Såsen blev helt ljuvlig av att hummerskalen fick koka ihop till en grundläggande fond. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, sleva över såsen, toppa med klorna och några kvistar persilja
Serveras med nykokt pasta. Så här kommer ett recept medbrysselkål som smakar GOTT. Nu kan du tillsätta lite parmesanost om du gillar det, eller göra som jag gjorde – hyvla lite med en osthyvel ovanpå efter att det är serverat
Smaka av med salt och peppar, blanda i pastan och toppa med (extra mycket) parmesanost. Koka pastan. Förra söndagen handlade jag middag på tom mage och med noll inspiration
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.