Bl a gör hon gluten- och mjölkfria sesamkex, som är direkt beroendeframkallande. Jag kryddade mina kex med en italiensk kryddblandning som innehåller både rosmarin, basilika och timjan, och som har en ganska utpräglad smak av just rosmarin
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Hejsan läsare och tisdag. Lägg havregryn och linfrö i degbunken. Tillsätt farinsocker och vetekli. Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med det rumsvarma smöret i bitar
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Vi jäste våra bröd i jäskorgar (därav det fina randiga mönstret som syns på vår limpa) och hoppade över steget med att skära ett rutmönster
Receptet till dessa goda och saftiga frallor, innehållande bland annat rivna morötter, aprikoser och linfrö, hittade jag på den härliga matbloggen 'Kryddburken'
Det känns som om en kall deg är mer förlåtande och har större marginaler för misstag helt enkelt. För många år sedan hade jag ett arbete som innebar att jag ibland jobbade extra långa pass på lördagar och söndagar
Jag har ofta i överblivna mjölslattar, lite frön och annat som jag vill bli av med. Denna gång hade jag en skvätt finmalt rågmjöl och lite vetekli, som låg och skramlade i botten av påsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.