1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g lammfärs ½ tsk salt 1 ägg ½ dl Arla® mjölk 1 pressad vitlöksklyfta 1 färsk röd chili Arla Köket® Smör-&rapsolja 3 dl Kelda® mild citronsås ½ tsk chilipulver rivet skal av ½ lime
Smaka av med salt peppar och citronpeppar. Blanda i en kastrull grädde, crème fraiche, lite gurkmeja för färgen, (Färgen blir starkare när det blir varmt
Garnera med koriander. Skala och kärna ur avocado och mango. Skär i klyftor eller tunna stänger. Häll bort spadet från kräftsjärtarna och fördela sedan dessa över mango och avocado
Blanda väl med lammfärsen. Stek i olja och servera antingen med ris och Milko matyoghurt Libanesisk eller lägg köttbullarna på ett fat och sätt i tandpetare
Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull
Han servar familjen med kvällsmat och mig med matlådor. Härom dagen gjorde han en riktigt god omelett i ugn som han toppade med överbliven grillkorv från en annan kvällsmat korv och bröd
Värm upp grädde och saften från en citron. Det får inte börja koka, rör om hela tiden. Tillsätt lite idealmjöl och låt det precis koka upp så det blir tjockade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.