1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g lammfärs 1 gul lök 1 ägg ½ dl Arla® mjölk 2 msk hackad bladpersilja 1 tsk malen spiskummin ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 dl grovt hackad rucolaGör så här Skala och finhacka löken. Blanda färsen väl med lök, ägg, mjölk och kryddor. Forma till stora köttbullar. Bryn dem runtom i smör i en stekpanna. Sänk värmen och efterstek ca 5 min. Vänd ner rucola mot slutet.
I veckans recept använder vi flera av kryddorna som förknippas med jul. Kanel, ingefära och kardemumma till grytan och riset färgas vackert gult och får härlig smak av saffran
Lammfärsbullar. Stek lammfärsbullarna på ganska hög värme tills de fått fin färg runt om och låt de sedan puttra med i såsen tills linser och köttbullar är klara
Lammfärsbullar i tomatsås. / Anki och Håkan Lammfärsbullar i tomatsås. Det är inte riktigt klokt vad man kan göra fynd när minneskortet till kameran bläddras genom då det är dags att börja radera lite bilder för att göra plats till nya
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.