Denna vecka känns verkligen upp och ner, eftersom jag är på resande fot med jobbet. Alla är så snälla och bjuder på fika när jag kommer på möte och jag är inte den som tackar nej till sötsaker
Hej vänner. Jag har gått in i semester-läge här på bloggen lite grann. Jag försöker att vara ”duktig” och uppdatera två gånger om dagen alltid, men jag måste nog inse att även jag måste ta det lite lugnt och ha lite ledigt
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. 2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna något så daimen inte smälter i smeten (men inte för länge för då börjar smeten stelna)
Tjolahopp. Biskvi-time. Denna underbara lilla kaka alltså. Biskvier är ett favoritbakverk för mig och om du kikar runt på bloggen hittar du några olika varianter
Tror ni mig när jag säger att jag inte alltid är sugen på layer cakes. För av någon anledning är det otroligt många layer cakes som hittar sin väg in på bloggen
Strawberry & Vanilla CakeBottnar175 g smör225g+225g strösocker6 stora ägg (delade)2 dl vaniljyoghurt 3%½ tsk mandelessens1 tsk vaniljpulver220 g vetemjöl3/4 tsk bikarbonat1 nypa saltSätt ugnen på 175 grader. Strawberry Swiss Meringue Buttercream4 stora äggvitor225 g fint strösocker280 g rumsvarmt smör1½ tsk vaniljpulver1 nypa saltca 2-3 kapsyler med smultron essensnågra droppar röd karamellfärgca 2-3 dl jordgubbsmarmelad eller fast jordgubbspuréLägg äggvitorna och sockret i en skål till en assistent
En liten hyllning till de tre australiensiska ungdomar som periodvis bott hos hos under 2014. Det har varit ett oerhört berikande år att vara Rotary värdfamilj och jag kan varmt rekommendera alla som har möjlighet att ställa upp som värdfamilj
If you want another filling than snickers, you can also use strawberry jam. A wonderfully delicious and creamy cake for all the chocolate lovers out there, with homemade vanilla custard, snickers and fresh strawberries
STRAWBERRY CHOCOLATE CAKE (LCHF)Tårtbottnar (3 st). MidsommartårtaÅrets midsommartårta blev en kombination av choklad och jordgubbar, smaker som passar väldigt bra ihop
Mix egg yolks, vanilla and oil in the strawberry puree. A light cake with the taste of strawberries. The cake is my contribution to Månadens Sötsak, Pink
Strawberry Mousse Cakeen 18 eller 20 cm tårta, ca 12-16 bitarMandelbotten235 g vetemjöl140 g smör, rumsvarmt2 g salt100 g florsocker35 g mandelmjöl1 medelstort äggVaniljbavaroise100 g mjölk, 3% eller mer32 g äggula (nästan 1 stor)50 g strösocker½ vaniljstång1½ gelatinblad100 g vispgräddeJordgubbsmousse300 g jordgubbar90 g florsocker (1½ dl)150 g philadelphiaost6 gelatinblad400 g vispgrädde (4 dl)BottenLägg mjöl, smör, salt, florsocker och mandelmjöl i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.