En försvinnande god klassiker. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Till påsk bakade jag den här goda chokladtårtan. Skillnaden mellan denna tårta och den jag har delat med mig innan, den här chokladtårtan är att jag har använt matolja som fett istället för smör, och bakpulver istället för bikarbonat
Tror ni mig när jag säger att jag inte alltid är sugen på layer cakes. För av någon anledning är det otroligt många layer cakes som hittar sin väg in på bloggen
Strawberry & Vanilla CakeBottnar175 g smör225g+225g strösocker6 stora ägg (delade)2 dl vaniljyoghurt 3%½ tsk mandelessens1 tsk vaniljpulver220 g vetemjöl3/4 tsk bikarbonat1 nypa saltSätt ugnen på 175 grader. Strawberry Swiss Meringue Buttercream4 stora äggvitor225 g fint strösocker280 g rumsvarmt smör1½ tsk vaniljpulver1 nypa saltca 2-3 kapsyler med smultron essensnågra droppar röd karamellfärgca 2-3 dl jordgubbsmarmelad eller fast jordgubbspuréLägg äggvitorna och sockret i en skål till en assistent
I’ve been away, both physically and mentally. Physically, since we were in France for a week and mentally, because I have been so tired that it’s been hard to cook … Continue reading →
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.