Mal nötterna och blanda med florsockret. Vispa äggvitorna hårt och blanda med nötter och socker. Mjöla bakplåtspappersklädda plåtar lätt och klicka ut smeten till rundlar som är ungefär lika stora som enkronor
Ärtpesto har jag lagt upp recept på för flera år sedan och en variant är med bland övriga mjölkfria såser i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
Det känns som att hela bakbloggsvärlden på internet just nu svämmar över av mumsiga julrecept. I min värld handlar det fortfarande om att återvända från årets mest långdragna sjukstuga hemma, men veckorna går och snart är det första advent
Lägg mjölet i en skål och ljumma mjölken. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och 1/2 dl av mjölken
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda ned ägg, parmesanost och grädde. 2. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner det i smeten
Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form. Blanda chili explosion, paprikapulver, ingefära, socker och salt och gnid in laxbitarna med krydd-blandningen