Det första "basbrödet" innehåller olivoljaoch havsalt, det andra är smaksatt med soltorkad tomat och oregano och den tredje med svarta oliver, rosmarin och timjan
Jag hade räknat med att dom skulle jäsa upp något mer så att hålet i mitten skulle bli mindre än det blev, men min rekommendation till er om ni heller inte har ett bagel/donutjärm är att använda en mindre form i mitten, typ en hård knäckform eller liknande
Och Njuter av ett saftigt och gott nyttigt bröd, gärna med en kopp te till. Här kommer min version av Glutenfria och nu även mjölkfria frallor med aprikoser och honung
- Korvbröd (klick). Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Ha sedan i dom torra ingredienserna och blanda till en slät och jämn smet
Om pappa hade bakat är jag säker på att han använt det gulgröna guldet även då, men nu är han inte av den kakälskande sorten och därför känner jag som god dotter ett ansvar att plocka upp stafettpinnen och föra familjearvet vidare in i sötebrödsvärlden
Ett brödmed mycket smak av Medelhavet. Gillar man dessa smaker så baka detta bröd. Detta recept hittade jag på Cecces blogg och det såg så spännande ut, så det fick bli ett test
Jordgubb – och lingomsylt med en touch av svartpeppar. Koka ihop jordgubbar och lingon med en skvätt vatten i en kastrull på medelvärme värme tills det tjocknat
Roti - Bröd till indisk mat - Tunt indiskt brödmed grahamsmjölChapati - Klassiskt indiskt bröd - Enkelt tillbehör till indisk matIndisk potatis med mynta, ingefära och vitlök - Pudina alooKikärtsgryta med kanel, kardemumma och yoghurt - Kabli chanaDela
Tillsätt olivolja, salt, yoghurt, honung, citronskal och timjan. Brödet avnjöts tillsammans med räkor, hemgjord aioli och goda ostar men passar vid de flesta tillfällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.