Receptet gäller för 10 st 2 hårdkokta ägg 25 g Kvibille® cheddar riven ½ msk grovstött kummin ½ dl Arla Köket® crème fraiche 3 msk finskuren färsk gräslök ½ finhackad rödlökar 1 krm salt ½ krm svartpeppar 2 mjuka tunnbröd 23x17 cm 50 g löjrom
Blanda surdegen med jäst och vatten,rör så att jästen löser upp sig. Blanda ned olivolja cheddarost,chili och mjöl,arbeta degen i maskin i 10 minuter (för hand 15 minuter),arbeta in flingsaltet allra sist. Låt sedan degen jäsa i en skål i minst 2 timmar övertäckt med plastfolie. Ta upp degen och arbeta den lätt och försiktigt på mjölat matbord, lägg den sedan i varsin jäskorg och låt den jäsa övertäckt med plastfolie i 1 timme. Sätt ugnen på 250* och ställ in en form med vatten längst ned. 2 ½ dl riven cheddarost
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Fräs spenaten med vitlök mycket hastigt, dra från värmen, salt och peppra. Fördela spenaten på fyra kycklingskivor och lägg en cheddarstav ovanpå, lägg därefter en skiva kyckling ovanpå
För att lyxa till helgkänslan lite tänkte jag tipsa om hur du gör egna chili cheddar cheese bollar, krispiga på utsidan och krämiga med smält ost på insidan
Späd med mer mjölk, lite åt gången, under konstant vispning. En krämig cheddarostsås är aldrig fel. Smaksätt eventuellt med Cayennepeppar eller fint hackad chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.