Långpannerutor

 – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst


  • 15 dl vatten


  • 125 g smör


  • 11 krm salt


  • 12 msk ljus sirap


  • 1250 g kesella lätt


  • 12 dl havrekli


  • 11 dl havrekross


  • 112-13 dl vetemjöl

Så här gör du Smula jästen i en bunke. Häll över vatten, 37 grader, och rör tills jästen lösts upp. Klicka i rumsvarmt smör, salt, sirap, kesella, havrekli, havrekross och det mesta av vetemjölet.

 Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Lägg ett bakpapper i en långpanna och stjälp upp degen. 

Platta ut med mjölad hand och skär degen i rutor med vass kniv. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter. 

Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. Spara recept 2 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 218

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.