Godmorgon såhär på torsdagen, hoppas allt är bra med dig. Jag laddar i soffan för en jobbdag och efter det blir det några timmar i bilen ner till skåneland
Då var söndagen här igen. skoja med mig att helgen går fort. Det har varit en lugn helg med träning, promenader, mat och bakning samt lite vila ute i solen
Via facebook fick jag ett tips om hemmagjorda delicatobollar. Köpta delicatobollar är egentligen inte någon favorit för mig, men vanliga chokladbollar är ju supersmarrigt
Gott, nyttigt och enkelt, så vill man ju att det mesta ska vara. I alla fall vill jag det. Jag vill veta vad det är jag stoppar i mig och ser gärna att det är lite åt det hälsosammare hållet
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas 1-års kalas. Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten