Långlagad tomatsås, 4-6 portioner750 g färska tomater, delade i klyftor1 gul lök, delad i klyftor2 vitlöksklyftor, skalade och delade itu1 dl vitt vin1 grönsaksbuljongtärningnymalen svartpeppar1 tsk honungnågra blad färsk basilikaSläng ner allt i en gjutjärnsgryta, täck med folie och sätt ev på locket
Långlagad hel kyckling med tomatsås, 4portioner1 hel kycklimg0,5 dl smakrik olivolja4 tomater, delade i halvor4 hela, skalade vitlöksklyftorsalt och pepparLägg kycklingen i en ugnsform
500 gram papardelle, bred bandpasta , god kvalitet, ex Zeta eller De Cecci. Tomatsås. Plocka bladen från en basilikaplantan och finhacka basilikastjälkarna
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Igår till middag flyttade Tinas kitchen ut för pizzabak på grillen. Det finns typ inge godare än hemlagad pizza -utmaningen är ju som sagt att få samma krispighet som riktiga pizzabagare
Det blev långlagad lammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta. I måndags ville laga något som skötte sig själv eftersom jag hade en del ärenden att uträtta under dagen och kände på mig att det skulle blir tight om tid för matlagning
Det här är en av de godaste lammrätter jag någonsin ätit. på heder och samvete intygar jag detta. I fredags fick jag tag på en fantastisk bit lammrygg hos Sandströms, och i söndags var det äntligen dags att tillaga den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.