1600 g
strömmingsfilé 1 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap 1 st tomat Persilja, dill och gräslök till garnering Grovt rågmjöl Smör till stekning 2 dl vispgräddeBlanda crème fraiche och dijonsenap. Lägg ner strömmingsfiléerna i blandningen och låt marinera i kylen över natten. Finhacka tomaten och örterna. Ta upp filéerna ur marinaden och vänd dem i rågmjöl. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida. Slå över grädden och låt sjuda i cirka 3 minuter. ´Toppa med tomat och örter.
Rör i resterande ingredienser och smaksätt med salt och peppar. Lägg i strömmingarnamed skinnsidan ner och stek i ca 2 minuter. 400 g strömming halverade på längden
Varva dem med timjanen i väl rengjorda burkar med lock. Jag såg att de hade fina små tomater i affären och kom och tänka på mormors inlagda tomater som hon brukade göra
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Den borde väl funka att ta hyffsade bilder med. Skiva tomaterna, hacka rödlöken och strimla kasslern. Blir perfekt att ta med på semestern till Tunisien i juli också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.