Servera kyckling-spetten med mos och sås. citron, pressad. Blanda kycklingen med hälften av vitlöken, olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda med 1 dl lättcreme fraiche. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Hacka kaprisen och blanda med 1 dl lättcreme fraiche och citronsaft. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar
Inlagda citroner à la MarocaineTvätta citroner, klyfta dem men utan att de faller isär, varva citronernamed grovt salt, lägg i en ren burk, peta ner kryddor
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Lägg den på ett galler med en långpanna under. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Vad du behöverPasta med bacon, citron och rosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
4 4 port ris eller annat gryn rivet skal av 1 citron 1 msk saft av citron 600 g kycklinglårfilé 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk rosmarin 2 dl lätt crème fraiche 1 hönsbuljongtärning 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök och rosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlök och rosmarin från husets täppa
Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Lägg i finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp, tillsätt eventuellt mer smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.