Igår blev det spenat- och ricottafyllda cannelloni med mustig hemgjord tomatsås. Jag hade även i stammarna från basilikan som jag sedan fiskade ut innan såsen hälldes på cannellonin, detta för extra smak istället för att bara kasta dem
11 tsk salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 färska lasagneplattor 4 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche 2 tomater 2 dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella 250 g fryst bladspenat 200 g färska champinjoner 2 vitlöksklyftor 25 g Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt och peppar 1 krm svartpeppar
Finhacka vitlök och tärna tomat. Tillsätt spenat och smaka av med salt, kyl ner. Fördela fyllningen och lägg den som en sträng längs med en kant på pastan
Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar. Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning
Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar. Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning
Hemmagjord cannelloni faller under kategorin helgmat här hos oss. Det går ju naturligtvis att förenkla det hela genom att använda färdiga pastaplattor och köpt sås, vilket de gör i originalreceptet, men jag föredrar att göra egen pastadeg och egen sås så att jag vet vad jag får i mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.