andis kokbok

andis kokbok

Lakritsfudgekaka

Lakritsfudgekaka

11 Januari 2019. Lakritsfudgekaka. Första arbetsveckan efter julledigheten är avklarad och jag vet inte vad jag ska säga om veckan
Marängöverbakad fruktsallad med lime

Marängöverbakad fruktsallad med lime

Efter att ha stoppat i sig en hel del tung och fet mat under julen så känns en lätt och fräsch fruktsallad som det perfekta avslutet på 2018
Daimpannacotta

Daimpannacotta

Hejsan. Idag tänkte jag bjuda på vår nyårsefterrätt, Daimpannacotta. Kan det liksom någonsin bli fel. Älskar verkligen daim
Söndagsgryta med fläskfilé och massa gott

Söndagsgryta med fläskfilé och massa gott

Nu ska ni få receptet på en riktigt god gryta med fläskfilé och en massa annat gott, passar perfekt att bjuda på imorgon för att avsluta helgen på bästa sätt
LAX I UGN MED BULJONG, LÖK & SPENAT

LAX I UGN MED BULJONG, LÖK & SPENAT

Köpte en ganska stor laxsida på Hav52 i Falkenberg i förra veckan, då de hade extrapris. Lax är otroligt bra råvara att ha i frysen
Friterad kyckling med sötsur sås

Friterad kyckling med sötsur sås

Vi tröttnar aldrig på denna maten, det är så enkelt, så gott och inte det minsta lilla nyttigt. Kycklingen
Stitsiga snittar

Stitsiga snittar

När man anordnar en fest och har gäster som minglar runt i väntan på att maten ska bli färdig vill man oftast ha ett litet tilltugg till välkomstdrinken
Snittar och snurror!

Snittar och snurror!

Som jag lovade tidigare i dag så skulle ni få recepten på snittarna som jag ska ha med mig i morgon till nyårsfesten
Snittar med Svamp, Färskost & Bacon - Recept från Crème Bonjour

Snittar med Svamp, Färskost & Bacon - Recept från Crème Bonjour

Ingredienser. 24 färska champinjoner 6 skivor bacon, stekt och hackad 1 gul lök, finhackad 1 msk matolja 1 matsked mald vitlök 1 pkt (200g) Crème Bonjour Vitlök eller Kantarell Färskost ½ dl parmesanost, riven 1 tsk svartpeppar 1 tsk cayennepeppar    
Tomatsoppa med räkor

Tomatsoppa med räkor

Ingredienser 1 förpackning färdig tomatsoppa, t ex Kelda eller Campbell’s. 1½ dl skalade räkor (ca 300 g oskalade)