Vår lördagsmiddag denna vecka blev en pastasås med gorgonzolaost. Rör ihop såsen med pastan. Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås4 port500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)300 g oxfilé3 msk smör3 dl grädde2 dl vatten½ tärning mörk oxbuljong"en skvätt" soja1 pkt gorgonzolaostnågra matskedar riven parmesanost1 gul lök1 kvist färsk timjansalt och svartpepparSkala och finhacka löken. 500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)
Krämig, gräddig pasta. Pasta Pappardelle. Servera med färsk pasta och toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnet och rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
När min älskade Pappa och jag var själva när jag var ung så lagade han ofta denna pasta. I med grädde, fond och peppar och låt koka ihop samtidigt som du kokar upp pastan
Delar vidare ett recept som verkligen är både enkelt och supergott. Receptidén har jag faktiskt fått från Magdalena Graafs blogg och såhär blev den tillagad i mitt kök
Tillsätt pastasås, fond, vatten och soja. Jag hade en öppnad burk pastasås. 2 dl färdig pastasås (hade en öppnad burk). 2 dl färdig pastasås (hade en öppnad burk)
Cannelloni är en klassisk Italiensk pastarätt som kan varieras i all oändlighet. Grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills den fått fin färg och pastan känns mjuk