Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor
Dela på längden i fyra delar och skär sedan i cm-stora bitar. Till 4-6 portioner så behöver man. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 15-20 min. Gratinera i ugn 200 grader i ca 30-40 minuter. ca 30-40 minuter Se
Jag hade nu till en normalstor ugnsform 4-6 portioner ca 1½ av vardera aubergine och zucchini. 1-2 tsk timjan (eller annan örtkrydda). 4-6 portioner ca
5 st krukor Persilja - färsk. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina granatäppelkärnorna. 2. Aubergine. Halvera auberginerna och skär rutmönster i varje halva
KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan. Stek lök och vitlök mjukt i olja, ca 5-7 min
perfekt, sköter sig nästan själv. 4 pers. 1 stor aubergine. 500 g köttfärs (blanda med 2 msk oxfond , 1 tsk var av timjan ,oregano , rosmarin , salt o peppar )
Låt stå 10-15 minuter. Lägg de panerade auberginskivorna i ett enkelt lager i ena augnsformen och stek dem i ugnen tills de är mjuka och gyllene, 30-40 minuter. Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills allt är genomvarmt. 1-2 (½ dl) äggvitor. 1-2 vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.