20.30 och
handlar om hur man bakar “söta” glutenfria fikabröd, tårtor och kakor. Under den här föreläsningen går vi igenom det mesta av det man behöver veta för att lyckas med hälsosamma, fikabröd och “söta” bakverk hemma. Vi går igenom teori, en del näringsinnehåll och praktiska tips med demonstrationer.
Det lyckades, resultatet blev mycket saftigt och smakrikt. De har rotfrukter och bönor i sitt nya bröd, men har inte än vågat hoppa på den glutenfria brödtrend som sprids över världen
Glutenfri saffranskaka med lingongrädde och historien om nyckeltjuven. Ytterligare en tidig morgon här vid köksbordet med kaffekopp och stearinljus som ända sällskap
Dock börjar saknaden efter mina vasapojkar växa mer nu när våren kommeroch får mig att tänka på förra våren och hur mycket studentpepp och fjärilar i magen det var då
Somom det inte vore nog har jag också startat surdegen till det glutenfria brödet nu. Tyvärr jäste den alldeles för långsamt så jag och Felicia fick åka iväg på vår fotboll som vi skulle iväg på och frun min fick ta hand ombakningen
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Nu tillhör inte vi domsom äter enligt LCHF, vi äter helt enkelt det vi gillar och framförallt det som de Mårtenssonska maggarna och kropparna mår bättre av
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.