blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, gröna ärtor (kokta)
1 kokta
kikärtor, ca 2 dl
1
ägg
1
potatismjöl (efter känsla)
1 ströbröd
eller panko
1
salt
1 sambal
oelek
1 fransk
senap
1
vitlöksklyfta
1
lökpulver
1
panko
1
smör
1 färska
örter, tex persilja, gräslök
1 sallad
och dipsås1. Skär grönsakerna i bitar, lägg dem och kikärtorna i matberedaren med kniven. Mixa till små bitar.2. Tillsätt resterande ingredienser och jobba ihop till en deg. Prova så att smeten håller ihop, om de faller isär tillsätt mer potatismjöl.3. Forma små nuggets, vänd i panko och stek dem gyllene i smör.4. Servera med sallad och dipsås.TipsBlanda sesamfrön i pankopaneringen för en extra smakhöjare.
Vi älskar grönsaksbiffar här hemma. HÄR. hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friterade potatisklyftor, waldorfsallad och ajvar
Grönsaksbollar1. Riv morot, ingefära och vitlök, hacka chili. Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör ner sodavatten och tahini, blanda till en jämn smet
Laga Sesamnuggets enligt anvisning på förpackningen och lägg in klyftpotatisen i ugnen och tillaga enligt anvisning på påsen, alternativt klyfta din egen från färskpotatis och toppa med lite olivolja samt salt, peppar och timjan
Laga Sesamnuggets enligt anvisning på förpackningen och lägg in klyftpotatisen i ugnen och tillaga enligt anvisning på påsen, alternativt klyfta din egen från färskpotatis och toppa med lite olivolja samt salt, peppar och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.