Vi älskar grönsaksbiffar här hemma. hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friteradepotatisklyftor, waldorfsallad och ajvar
Mixabroccoli (bukett och stam) med ägg, kryddor och chili. 2 Vänd ihop med spenat, tomat och getost (mixainte. Låt stå i 10 min. Grädda i ugnen ca 20 min. 1 broccoli. 1 tsk torkad basilika. 5 finhackadchili. 70 g finhackad färsk spenat
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetariskvariant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Receptet till dessa grymt goda kikärtsbiffar, med morötter och curry, kommer från ica. Till en början var jag liteorolig för att biffarna skulle bli mer som plättar än biffar, eftersom smeten var ganska lös innan jag tillsatte morötterna, men den oron visadesig vara obefogad för biffarna blev kanonbra
Och jag älskar kikärtor. Både tomatsås och kikärtor är de perfekta tillbehörentill pasta. På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Denna krämigalinssås är ett utmärkt exempel på lättlagad mat som smakar förträffligt. De senaste dagarna har jag haft ganska mycket att göra så jag har inte haft tid att laga allt för avancerad mat, utan det har fått blirelativt enkla maträtter som hamnat på matbordet
Dessa biffarna, med linser och quinoa, var verkligen supergoda. Vi käkade dem med kokt broccoli, rivna morötter samt den kalla såsen som nifick recept på häromdagen (se här)
Den koreanska chilipastan har mycket smak, utan att vara allt för stark, så jag tyckte att det var en god idé att testa att röra ner en liten klutt i en krämigkikärtsgryta
Denna kikärtsgratäng kom till en dag när jag var sugen på en liknande gratäng, med kyckling och bacon, som jag brukade göra förr itiden när vi käkade kött
Inga kommentarer. Har jag nått något typ av svart bälte ivegetariskt matätande, om jag – med handen på hjärtat – kan säga att jag lärt mig tycka om tofu
Gå sedan i med grädde, kalvfond samt salt och peppar och tillåt grädden blikrämig. Champinjonsås. Börja med dinMise an Place, d v s ställ upp och förbered alla ingredienser
Champinjonsås. Grillat är godast. Kan inte annat än att hålla med en viss snabbmatskedja om det. Det blir en helt annat smak på en grilladbiff än en biff stekt i stekjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.